Skip to main content

FAQ

Hvem kan blive optaget i SILOs arkiv?

Alle unge op til 25 år med en drøm om at spille skuespil kan blive optaget i SILOs arkiv, hvis deres profil lever op til vores krav, som bliver tydeliggjort, når man udfylder vores ansøgningsformular.

Hvad koster det, at blive en del af SILO?

Det er helt og aldeles gratis at blive og være  en del af SILO, men vi forventer, du gør dig umage, når du opretter dig. Hvis en profil ikke lever op til vores profilkrav, bliver profilen desværre slettet.

Er der nogle krav til billederne på min profil?

Det er super vigtigt, at billederne er vellignende og nogenlunde friske for at kunne vurdere dig til kommende jobs. Du skal uploade et profilbillede – meget gerne et close-up af dit ansigt med et neutral baggrund.

Og så skal du uploade 3-4 billeder af dig selv: meget gerne et close-up af dit ansigt, et i fuld figur og et du synes giver et godt indblik i, hvem du er. Du kan tage nogle nye billeder eller bruge nogle fra din kamerarulle. Det eneste kriterium er, at de skal være vellignende.

Undgå billeder med solbriller og ting, der skjuler dit ansigt.

Hvordan laver jeg en god præsentationsvideo til min profil?

Når du laver din præsentationsvideo, skal du bare være naturlig. Vi ønsker blot at møde dig, ligesom du er – forestil dig evt. du taler til os: Jonas og Jette.

Præsenter dig selv, med navn, alder og hvor du bor. Fortæl evt. hvis du har lavet noget skuespil før, hvorfor du drømmer om at lave skuespil, noget der gør du glad, eller noget helt fjerde.

Din video kan sagtens filmes på mobilen: hold telefonen vandret og kig i linsen og IKKE på billedet af dig selv. Sørg for at belysningen og lyden er god, så vi kan høre din stemme og se dit ansigt.

Videoen skal maks være 2 minutter.

Hvordan uploader jeg min præsentationsvideo?

Din video skal uploades på YouTube som en skjult video og video-linket skal derefter kopieres ind i YouTube-feltet på din SILO-profil.
Se hvordan du uploader og finder linket her: https://www.youtube.com/watch?v=jaftEW9WI3U

Kan man opdatere sin profil, når man er oprettet?

Når du har oprettet en skuespillerprofil, kan du tilgå sin profil lige så ofte, du vil. Vi anbefaler, du opdaterer din profil minimum hvert halve år – eller hvis du ændrer dit udseende markant, da en opdateret profil giver os bedre mulighed for at vurdere dig til jobs. Men der skal altid kun ligge link én video og maks fire billeder på din profilside.

Hvad er aftalen mellem SILO og skuespilleren i arkivet?

Skuespilleren er tilknyttet SILO på freelancebasis. Der er altså ikke noget ansættelsesforhold mellem SILO og skuespilleren.
SILO formidler kontakten mellem skuespilleren og kunden, og skuespilleren står kun i kontraktforhold til kunden og ikke SILO.  SILO står altid til rådighed for sparring og rådgivning af vores tilknyttede skuespillere i arkivet i forbindelse med kontrakter.

Hvilke jobs kan jeg blive castet til?

Du kan blive castet til fiktion (fiktionsserier, kort- og spillefilm), reklamer og kampagner.

Hvad sker der så, når jeg er oprettet i arkivet?

Når du er oprettet i SILOs arkiv hører du fra os, hvis vi gerne vil caste dig. Castings kan foregå meget forskelligt fra gang til gang, men vi skal nok vejlede dig og sige, hvad vi har behov for af billede-, videomateriale og fysisk fremmøde.

Hvis du er blevet castet, men ikke fik rollen, er det langt fra ensbetydende med, at du ikke har mulighed for at få en anden i fremtiden. Skaberen bag et projekt har ofte en klar ide om, hvordan karakteren skal se ud, så hvis du ikke umiddelbart passer ind i den forestilling, skal du slet ikke tage det personligt. Vær i stedet tålmodig og håb på at der kommer et andet tilbud senere hen.

Hvem udbetaler skuespillerens løn for et job?

Kunden, der hyrer skuespilleren, aflønner skuespilleren. Og det er mellem kunden og skuespilleren, der skrives kontrakt. SILO hæfter altså ikke for kontrakten, og SILO dækker ikke økonomisk, hvis kunden går konkurs. Hos SILO vil vi altid gerne kigge din kontrakt igennem, sparre med og vejlede dig.

Hvor længe er jeg oprettet i SILOs arkiv?

Dine personoplysninger bliver som udgangspunkt opbevaret i t0 år fra tidspunktet, hvor du har oprettet din profil. Efter to år kan vi dog indhente dit fornyede samtykke til, at vi fortsat må opbevare dine personoplysninger i vores arkiv.

Andre spørgsmål?

Hvis du har andre spørgsmål, er du velkommen til at sende os en mail på jt@silo-archive.com.